3 varian odnushki perkiraan untuk pelbagai jenis penyewa

Apartmen satu bilik tidur adalah salah satu pilihan perumahan yang paling popular untuk keluarga muda atau untuk menyewa. Bergantung kepada fungsi bilik, susun atur juga akan berubah. Hari ini, arkitek Anastasia Kiseleva mencadangkan 3 pilihan untuk melengkapkan odnushki pada contoh siri rumah IP-46S, dan pakar pembangunan semula Maxim Juraev mengulas syarat-syarat kelulusan.

Maklumat ringkas: rumah siri IP-46S

Odnushki susun atur biasa dalam siri rumah IP-46S agak mudah untuk kehidupan: ia mempunyai bilik persalinan, bilik mandi berasingan, bilik yang luas. Kelemahan utama ialah dinding beban antara dapur dan bilik.

  • 3 varian odnushki perkiraan untuk pelbagai jenis penyewa

1. Untuk menyewa

Pilihan ini sesuai untuk menyewa apartmen: contohnya, dua pelajar. Untuk mengurangkan kos pembaikan enggan merancang semula. Di ruang tamu terdapat dua katil, dipisahkan dengan rak, meja kerja yang besar, almari pakaian dan TV. Di koridor meninggalkan bilik persalinan dan sistem storan lain dipasang di sebelah bilik mandi. Di dapur terdapat suite kecil dan meja untuk empat orang supaya anda dapat dengan selesa tinggal bersama rakan-rakan anda.

Pendapat Pakar: meluluskan susun atur ini dengan mudah, kerana perubahan adalah kecil. Untuk bersetuju ia boleh dilakukan di bawah lakaran dalam perintah pemberitahuan.

  • 3 varian odnushki perkiraan untuk pelbagai jenis penyewa

2. Bagi mereka yang suka menerima tetamu

Untuk pasangan ini menyediakan tempat tidur penuh di ceruk – untuk ini mereka mengeluarkan bilik persalinan dan memindahkan partition di koridor. Storan utama diletakkan di kawasan kediaman. Sebuah sofa sudut yang besar dan sebuah bar untuk tetamu ditempatkan di dalam bilik. Untuk mesin basuh, kabinet direka di sebelah bilik mandi. Di dapur terdapat set sudut dengan segitiga kerja yang selesa dan meja.

Pendapat Pakar: opsyen ini boleh dipersetujui oleh projek pembangunan semula dari mana-mana organisasi projek yang mempunyai kemasukan SRO yang sesuai.

  • 3 varian odnushki perkiraan untuk pelbagai jenis penyewa

3. Untuk seorang bujang

Satu ceruk untuk katil penuh diletakkan supaya almari pakaian boleh dipasang di koridor. Di ruang tamu terdapat perabot minimum. Masuk ke dapur dianjurkan dari ruang tamu: penyelesaian ini dibenarkan untuk meningkatkan mandi kerana koridor. Di sini mereka meletakkan mandi sudut besar, sinki yang luas, mangkuk tandas dan kabinet dengan mesin basuh dan pengeringan. Di dapur, mereka bertaruh pada set garisan kecil, kesinambungannya adalah bar-sill.

Pendapat Pakar: pembukaan di dinding galas boleh dibuat hanya selepas kesimpulan teknikal dari pengarang projek rumah atau SUE MoszhilNIIproekt. Anda juga memerlukan projek pembangunan semula dari mana-mana organisasi projek dan ia perlu untuk membuat penilaian ahli projek dalam SUE MoszhilNIIproekt.

  • 3 varian odnushki perkiraan untuk pelbagai jenis penyewa

Pada penutup: projek reka bentuk Nikita Tooth

Loading...